Kennel Atomkraft

Hej gamla och nya staffe vänner!

Efter en tid av påtvingad vila återtar jag mitt avels arbete, nu med min dotter som kompanjon och delägare.

Under dom här senaste 2 åren har hon använt sin tid till att ta alla tuffa utbildningar som är av behov för att bedriva en sund avel. Detta med hjälp av min erfarenhet & vår gemensamma känsla och kärlek för rasen så förväntar jag mig ett förträffligt samarbete!

Förutom min praktiska erfarenhet, goda råd av då mer erfarna vänner och ett par veterinärer som vi tätt sammansvetsat av uppriktig vänskap plus en uppfödarutbildning och några symposium allt som fanns på den tiden och lärdomen av ett för det mesta framgångsrikt resultat av konsekvent avel plus en del misstag, som även om det slog hårt på ett hjärta som brinner för avel och staffords.

Även här finns lärdom av att inte tappa begreppet och flyga för högt plus att veta vilka människor som är ens riktiga vänner som kunde förstå att så som jag begått misstag kan även alla andra nån gång göra det och vilka som sparkar på den som ligger.

Om jag inte har syns till så mkt ute beror främst på hälso skäl men min dotter har ställt ut och varit delaktig i det som jag inte själv har kunnat, såsom nytt material & kontakter utomlands det har hon haft huvudansvaret för.

Så nu ägs Kennel Atomkraft av mig Carlo Nordin och dotter Paloma.

Nu vänder vi bladet och fortsätter vår avel!

 

Lite allmänt om Paloma….Min dotter. Det var under många år som jag gick och hoppades att hon skulle känna för att ta över efter mig när jag inte längre orkade.

Hon är uppvuxen med hundar och katter, hamstrar och råttor. När hon var liten var det rottweilers som jag jobbade med. Paloma var med från valpning och följde därifrån med längs hela processen. Hon har alltid delat mitt stora hund intresse till min stora glädje och fick sedan vid tjugo års ålder en egen rottweiler tik Jasmine. 

En stor broderlig kram och tack till mina vänner i Spanien, Jesus Brey, Pepe Ojados och Alvaro Brey för all hjälp under 15 år med nya hundar, hjälp med sina kontakter i England, Irland och Sydafrika. Så osjälviskt har dom delat med sig. Utan deras ovärdeliga hjälp skulle jag aldrig lyckats komma till mitt och nu våra mål! Att komma så nära 0%  inavels koficient i vår avel och så mycket kända och kunniga uppfödare och domare.

Deras Kennel prefix J. Brey  = De Piruetanos - även han har numera sin son Alvaro som delägare och kompanjon, inte 20 år fyllda och redan utställnings domare…DET ni!! Och sist med inte minst uppfödare och konstnär Pepe Ojados, Kennel De Jaloque

TACK FÖR EVIGT VÄNNER!

Till sist staffe vänner, ni som är gamla i gamet vet varför vissa av hundarna från min uppfödning heter Garpenborg. Man kan bara ha ett kennelnamn registrerat i taget. I början av min uppfödning hade jag även rottweilers, då överlät jag mitt första kennel namn till en kompanjon (delägare ) och tillsammans med en ny kompanjon startade vi Kennel Garpenborg. Vi födde upp ett stort antal kullar tillsammans, sedan under en tid hade min kompanjon tillfälliga förhinder. Jag fortsatte då själv att föda upp några kullar under prefixet Garpenborg i väntan på att mitt nya kennelnamn skulle bli godkänt.

Detta egentligen inte utav andra skäl än att jag starkt ogillar hundar utan kennel namn som ju är varumärket på uppfödaren! Rätt eller fel men resultatet blev då dom sista kullarna med det prefixet på egen hand sen med mitt nya namn Kennel Atomkraft fortsatte jag, som också ganska snart min ex kompanjon och huvudägaren av namn Garpenborg som återtog sin uppfödning tills idag.

Mer än så behövs inte, till er som tills nu haft frågor hoppas jag nu att bilden är klar. Nu återtar jag uppfödningen med min dotter som kompanjon och delägare.

Ett stort tack till alla mina gamla vänner som har följt mig under den hårda tiden och tack till alla nya som har tillkommit.

Mest av allt till min dotters make. Utan hans ovillkorliga stöd hade allt tagit så mycket längre tid, hans hjälp och ovärderliga stöd är obetalbart!                                                                                                                                                      

Vill bara tillslut förklara att inget ont blod finns mot nån vad mig anbelangar. Alla kan inte vara vänner men det finns från min del inga ovänner utan goda vänner och bekanta….Nu kör vi vidare!


Carlo Nordin